اردیبهشت 1, 1403

وب سرویس اس ام اس (پیامک)

وب سرویس پیامک یا همان API پیامک در واقع یک درگاه ارسال و دریافت پیامک است که برنامه نویسان می توانند از آن در محصولات نرم افزاری به راحتی استفاده نمایند.

وب سرویس پیامک یا SMS API یک سیستم تحت وب برای اتصال نرم‌افزارهای مختلف (حسابداری، CRM، اتوماسیون، نرم افزار انبارداری، سیستم‌های امنیتی و فروشگاه اینترنتی، اپلیکیشن موبایل و…) به سامانه پیامک است و شما از طریق وب سرویس پیامکی می‌توانید بدون انکه وارد سامانه پیامکی شوید به صورت خودکار پیامک ارسال شود، در حقیقیت ” وب‌سرویس” رابط و اتصال سامانه پیامک به نرم افزار شما است. ××

وب سرویس ها برنامه یا اصطلاحا قطعه کدهایی هستند که تحت وب قابل دسترسی اند و از طریق پروتکل های استانداردی مانند Http به انتقال و مبادله دیتا با سایر برنامه های کاربردی می پردازند. اساس کار وب سرویس (Web Service) ها بر پایه دریافت و تولید پیغام بنیان گذاری شده است. بدین معنی که آنها منتظر می مانند که کلاینت ها به آنها وصل شده و بنا به درخواست کلاینت ها به آن ها پاسخ می دهند .

وب سرویس اس ام اس به سیستم عامل و زبان برنامه نویسی وابستگی ندارد.

شما می توانید از وب سرویس ها (Web Services) بر روی هر سیستم عامل و با هر زبان برنامه نویسی استفاده نمایید. وقتی یک برنامه، یک وب سرویس را فرا می خواند، درخواست او با فرمت Xml ارسال می شود و پاسخ را نیز در قالب فایل Xml دریافت می نماید، در نتیجه فراخوانی یک وب سرویس توسط برنامه ها مستقل از سیستم عامل و زبان برنامه نویسی به کار رفته می باشد.

این مطلب را هم بخوانید :   خرید گریس پایه بنتون

کاربرد وب سرویس ارسال پیامک

در این بخش می‌خواهیم بخشی از کاربردهای وب‌سرویس ارسال اس ام اس را با ذکر مثال بیان کنیم وامیدواریم شما بتوانید از این مثال‌ها برای استفاده از Web service در کسب و کارتان ایده بگیرید.

  • نرم افزارهای حسابداری و انبارداری

ارسال پیام کوتاه به مشتری هنگام صدور فاکتور، ارسال پیام کوتاه هنگام سر رسید چک ها و بدهی ها و…
اتوماسیون‌های اداری: ارسال پیام کوتاه هنگام ارجاع یک نامه اداری به متصدی مربوطه، ارسال پیامک به ارباب رجوع هنگام تغییر وضعیت درخواست و ….

  • نرم افزار آموزشی

ارسال نمرات به والدین دانش آموز با پیامک، اعلام زمان کلاس‌ها بعد از ثبت نام، اطلاع خودکار لغو کلاس‌ها و امتحانات، ارسال پیامک به دانشجو در روز امتحان و یاداوری ساعت امتحانی، اطلاع از درج نمرات در سایت به دانشجو و…

  • نرم افزارهای رصد کننده

نرم افزارهای که وضعیت خاصی را دائما رصد می کنند و در صورت بروز وضعیت خاصی، پیام کوتاه آگاهی دهنده ارسال نمایند. مثلا در صورت تغییر وضعیت ارز، به صورت خودکار اطلاع رسانی از قیمت‌های جدید انجام شود و به گوشی مخاطب پیامک ارسال شود.

  • نرم افزارهای سیستم نهفته

استفاده از پیام کوتاه در چیپست های و میکروکامپیوترهای نهفته در برخی سیستم ها مانند سیستم های حضور و غیاب، دزدگیر که این روزهای بسیارمورد استقبال قرار گرفته است و حتی در مدارس نیز زمانی که دانش آموز کارت ورود یا خروج می زند به والدین پیامک ارسال می شود که این قابلیت از طریق یک پنل اس ام اس و اتصال به وب سرویس به سادگی امکان پذیر است.

  • نرم افزارهای امنیتی
این مطلب را هم بخوانید :   لوازم تبلیغاتی

ارسال اس ام اس از طریق آنتی ویروس‌ها، فایروال ها و نرم‌افزارهای امنیتی هنگام بروز یک رخداد امنیتی یا اعلام وضعیت کنونی، مثلا زمانی که درب فروشگاه باز می شود یا سیستم دزدگیر فعال می شود از طریق پیامک بلافاصله اطلاع رسانی انجام شود.

  • وب سایت، اپلیکیشن و فروشگاه اینترنتی

سیستم تشخیص هویت کاربران: راه اندازی قابلیت تبادل پیام کوتاه تاییدیه با کاربر جهت تایید شماره او
سیستم نظرسنجی: راه اندازی سیستم های اختصاصی سنجش افکار عمومی و نظرسنجی از طریق وب سرویس
سیستم مسابقات: راه اندازی سیستم های خاص مسابقات و قرعه کشی از طریق پیام کوتاه مانند مسابقات تلویزیونی
سیستم های عضوگیری و مدیریت کاربران: ایجاد سامانه های عضوگیری و مدیریت آنها و برقراری ارتباط با آنان
سیستم های پاسخگویی: برقراری سیستم های پاسخگویی هوشمند و پاسخ مناسب یا پیگیری پیام های دریافتی
سیستم های هوشمند: استفاده در سیستم های با هوش مصنوعی برای انجام تصمیم و ارسال یا دریافت اطلاعات خاص از طریق پیام کوتاه