اردیبهشت 5, 1403

تاثیر نورپردازی داخلی در زیباسازی دکوراسیون

در این مطلب می خوانیم که نحوه نورپردازی داخلی چگونه است. علاوه بر نورپردازی داخلی ، با نورپردازی راه پله، نورپردازی سقف، نورپردازی آشپزخانه، نورپردازی کمد و نورپردازی نشیمن آشنا می شویم و به بررسی تاثیر نورپردازی داخلی در دکوراسیون می پردازیم.

همچنین در ادامه بیان می‌ کنیم که اگر نورپردازی داخلی به درستی انجام شود، علاوه بر ایجاد محیط بسیار خوب و جذاب آرامش و آسایش افراد را نیز تامین می کند؛ زیرا اکثر فعالیت روزانه افراد بر اساس نور انجام می شود و نور زندگی آنها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

نورپردازی دارای انواع مختلفی از جمله نورپردازی محیط، نورپردازی کار، نورپردازی متمرکز و نورپردازی زیبایی می باشد که هر کدام کاربرد و ویژگی های متنوعی دارند. اما نکته بسیار مهم در انجام این نورپردازی ها این است که به شیوه درست و صحیح این کار را انجام دهیم تا هیچ گونه مشکلی برایمان به وجود نیاید. همانطور که می دانیم این نوع نورپردازی ها برای طراحی نورپردازی داخل منزل و دکوراسیون و زیبایی آن ها بسیار مناسب می باشند و آرامش را در ان فضا به وجود می آورند.

انواع نورپردازی به روش صحیح

همانطور که در بالا اشاره کردیم، نورپردازی به شکل درست و صحیحی دارای انواع مختلفی می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نورپردازی محیط: برای نورپردازی داخلی محیط از جمله پذیرایی منزل و یا اتاق ها باید از نور بیشتری استفاده شود تا چیدمان و سبک خانه زیباتر به نظر برسد و اشیا به خوبی دیده شوند. به عبارت دیگر می توان گفت برای انجام نورپردازی محیط از نور های عمومی استفاده می کنند.
  • نورپردازی کار: در این نوع نورپردازی، نور فقط به یک مکان مشخص تابیده می شود؛ زیرا برای انجام فعالیت های روزمره که در محیط کار انجام می شود، باید نورپردازی متناسب با این اهداف باشد تا فعالیت های انسان به درستی انجام شوند. به عنوان مثال، افراد برای مطالعه نیاز به نورپردازی صحیح دارند؛ به همین دلیل باید نور فقط به آن مکان مورد مطالعه تابیده شود.
  • نورپردازی متمرکز: همانطور که می دانیم برخی از کارها مانند معماری و یا نقاشی و هنر نیاز به تمرکز بسیار بالایی دارند؛ به همین دلیل باید برای نورپردازی مکان های مورد نیاز در انجام این کارها، دقت بسیار زیادی داشته باشیم تا نورپردازی به شکل صحیح و مناسب انجام شود.
  • نورپردازی زیبایی: نورپردازی زیبایی برای انواع محیط و مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد؛ زیرا این نوع نورپردازی، زیبایی و جذابیت بسیاری را در مکان ها به وجود می آورد. همچنین می‌توان گفت نورپردازی داخلی که به صورت زینتی و برای زیبایی محیط طراحی شده باشد، توجه افراد را در یک نگاه به خود جلب می‌ کند.
این مطلب را هم بخوانید :   سیستم همکاری در فروش وبکو مارکت

تاثیر نورپردازی داخلی در دکوراسیون

نور پردازی در دکوراسیون نقش بسیار مهمی دارد؛ چرا که باعث زیبایی و جذاب به نظر رسیدن چیدمان می شود و حال و هوای بسیار خوبی را برای محیط خانه به وجود می آورد.

بر اساس اطلاعاتی که شرکت نورپردازی داخلی مینفری  در اختیار ما قرارداده است، مهم ترین تاثیرات نورپردازی داخلی در دکوراسیون، به شرح زیر است:

  1. کاربرد: یکی از مهم ترین تاثیرات نورپردازی در دکوراسیون، کاربرد آن می باشد؛ چرا ‌که اگر این کار بدون هدف انجام شود، برق الکی مصرف شده و هدر رفته است.
  2. فضا: روشنایی می تواند در زیبایی فضا تأثیر بسیار زیادی داشته باشد. پس بهتر است برای محیط خانه که تاریک به نظر می رسد، از لوستر و دیوارکوب و یا چراغ های خطی توکار استفاده شود که روشنایی بسیاری دارند.
  3. مدیریت رنگ: با استفاده از نورپردازی می توان رنگ مورد استفاده در فضای خانه را به درستی انتخاب کرد؛ زیرا رنگ های تیره خانه را کوچک نشان می دهند و بالعکس.

علاوه بر این موارد، نورپردازی تاثیر و نقش های دیگری هم در دکوراسیون داخلی دارد. به عنوان مثال، انجام این کار دیوار ها را لطیف تر نشان می دهد و فضاهای کوچک، بزرگ تر به نظر می رسند. از طرف دیگر می توان گفت، افراد می توانند فضای خانه و اتاق خود را با استفاده از نور پردازی داخلی مناسب، هر شکلی که می خواهند، در بیاورند.

مهم ترین بخش ها در نورپردازی داخلی

یکی از بخش های زیبا و اصلی خانه، راه پله ها می باشند که با استفاده از نورپردازی آن ها، می توان زیبایی شان را دو برابر کرد. برای نورپردازی راه پله ها می توان از لامپ های کوچک کنار راه پله ها و یا چراغ های لاینی توکار و روکار در پله ها استفاده کرد. علاوه بر این، می توان از نرده هایی که دارای نور تاکیدی هستند برای نورپردازی راه پله ها استفاده کرد.

امروزه لامپ هایی برای نورپردازی سقف وجود دارد که به طور مخفی در سقف قرار می گیرند و روشنایی حاصل از آن ها دیده می شود. همچنین روش های پیشرفته تری برای انجام و اجرای این نورپردازی امروزه به وجود آمده است. علاوه بر این، نورپردازی سقف می تواند جلوه زیبایی را به وجود بیاورد.

این مطلب را هم بخوانید :   دستگاه حکاکی

نورپردازی آشپزخانه و کابینت  هم به گونه ای است که  یک لامپ سقفی برای روشنایی آنجا ضروری می باشد. همچنین می توان گفت که استفاده از لامپ های نقطه ای و نورهای مخفی می توانند نور کافی در کابینت و دیگر بخش های آشپزخانه را به وجود آورد و فضای آنجا بسیار شیک و زیبا به چشم بیاید.

نورپردازی اتاق خواب و نشیمن

اتاق نشیمن از دیگر فضا هایی است که فعالیت های مختلفی در آنجا انجام می شود. به همین دلیل نورپردازی اتاق نشیمن بسیار ضروری می باشد. همچنین برای نورپردازی اتاق های نشیمن می توان از چراغ های کف اتاق، لوستر ها، پنجره هایی که دارای نور طبیعی هستند، نورگیر ها و یا چراغ های رومیزی استفاده کرد.

به عبارت دیگر می توان گفت نورپردازی اتاق نشیمن باید به گونه ای باشد که نور کافی برای انجام فعالیت های مختلف در این مکان فراهم شود. برای تامین نور کافی در این اتاق ها می‌توان از لوستر، چراغ های دکوراتیو یا نورهای مخفی استفاده کرد تا علاوه بر تامین روشنایی، زیبایی فضا را دوچندان کند.

یکی دیگر از بخش های مهم برای نورپردازی داخلی، اتاق خواب و کمد دیواری می باشد. نورپردازی اتاق خواب باید به گونه‌ ای باشد که اگر اتاق ها تاریک هستند، از لامپ هایی استفاده کنیم که آن ها بزرگ تر و روشن تر به نظر برسند. در نور پردازی اتاق خواب ها همانند سالن پذیزایی میتوان با بهره گیری از نور های مخفی در سقف اتاق، فضایی دلنشین و لایت را به وجود آورد.

کمد دیواری هم فضایی است که علاوه بر قرار دادن وسایل منزل در آن، می توان استفاده های دیگری از آن داشت. به همین دلیل نورپردازی کمد دیواری بسیار مهم و ضروری می باشد و می توان برای انجام این کار از لامپ های ال ای دی و ریسه های رنگی استفاده کرد و فضای خانه را تغییر داد.

کاربرد های نورپردازی داخلی

تا به این جای مطلب متوجه شدیم که نورپردازی داخلی دارای مزایا، ویژگی و کاربردهای بسیار زیادی می باشد. در ادامه به مهم ترین کاربردهای نورپردازی اشاره کرده ایم:

  • این سبک نورپردازی هیچ گونه آلودگی نوری به وجود نمی آورد: در انجام نورپردازی داخلی شدت نور نباید به گونه‌ای باشد که افراد بیرون از منزل و یا همسایه ها آزار ببیند. پس لازم است این نورپردازی به گونه ای انجام شود که هنگام شب شدت نور بسیار زیاد نباشد تا افراد خارج از خانه و ساختمان، افراد رهگذر، همسایه های اطراف و… آزار نبینند.
  • بزرگ تر نشان دادن خانه و ساختمان با کمک نور پردازی داخلی: بسیاری از افراد به دلیل اینکه خانه آن ها کوچک می باشد، تصمیم می گیرند برای بزرگ تر نشان دادن آن، داخل خانه را نورپردازی کنند. با نورپردازی صحیح در جهت های مختلف با استفاده از نور های متفاوت، می توان فضای خانه را دو برابر نشان داد. با انجام این کار سایه هایی که نور به وجود می آورد، باعث می شود حجم خانه بزرگ تر نشان داده شود.
  • نورپردازی انواع مکان ها و وسایل خانه از جمله ستون ها: برای نور پردازی ستون های خانه معمولا نصف این ستون ها را با کمک چراغ های نوری، نورپردازی می کنند؛ زیرا جلوه بسیار زیبایی را در آن ها به وجود می آورد و روشنایی ساختمان و فضا را دو چندان می کند.
این مطلب را هم بخوانید :   پارکت آرتا و لمینت آرتا

علاوه بر این موارد که مهم ترین کاربرد های نورپردازی داخلی بودند، مزایا و ویژگی های دیگری هم وجود دارد که می توان به زیبایی و شیک بودن آن در ساختمان، پرتو های نوری بسیار خوب و با کیفیت، فضای جذاب و مجلل و….. اشاره کرد.

در پایان باید خاطر نشان کرد که نور پردازی صحیح فضای خانه و ساختمان ها را دو چندان می کند، آرامش و حس و حال خوبی را در آنجا به وجود می آورد. نورپردازی ها برای هدف های مختلفی انجام می شوند و اگر این کار به درستی صورت بگیرد، در مصرف برق صرفه جویی می شود؛ اما اگر نورپردازی ها به درستی انجام نشوند، باعث افزایش مصرف برق می شود و هزینه های بسیاری را برای افراد به وجود می آورد.

منبع: https://footofan.com/minferi-lighting-decoration/